“Памет и бъдеще“ се включиха в паметното шествие до „Бранителите на Стара Загора“.

0
126
Стотици жители и гости на Стара Загора се включиха в  паметното шествие „За Свободата… Да развеем българското знаме!“ и пренесоха на ръце 300-метров български трибагреник, като извървяха пеша разстоянието от три километра от центъра на града до Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.
Сдружение “Памет и бъдеще“ от село Цалапица също се включиха в паметното шествие „За Свободата… Да развеем българското знаме!“ и поднасянето на ръце 300-метров трибагреник в Стара Загора.
Ето какво споделиха от сдружението:
„Онова място – където сърцето расте, където запява, където се връща – празнувам и благодаря“.
Това са думи на една прекрасна детска поетеса и писателка Мая Дългъчева. Онова място е родината ни, която на днешния ден празнува свободата си. И най-малкото, което можем да направим, е да извървим заедно с хилядите старозагорци днес, пътя до паметника на Самарското знаме. И радостно е, че родолюбивата ни общност, Памет и бъдеще с.Цалапица, расте с нови членове. Някои, носят паметта, а други бъдещето, но това не им пречи да се включват заедно във възстановки като днешната. След няколко километровия съпровод на българския трикольор и участие в тържествата в Стара Загора, се насочихме към село Змейово. Там се разигра възстановката „Отзвук от Шипка“. В нея се включихме с 22 участника. За някои от тях, това беше първо докосване до магията да пресъздадеш миналото, първи трепети, първи стъпки по пътя на родолюбивата идея.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here