ПЪЛНО ФИАСКО ЗА КМЕТА СПАСОВ И В РОДНОТО МУ ЯГОДОВО

4
4190

Да те отсвирят в Брестовица е нормално при положение, че селото прилича на  сирийски град след бомбардировка. В Крумово, което след дъжд прилича на блато в джунглите на изоставена африканска държава, също е нормално да има слаб интерес към събранията, които провежда кмета Спасов. Но… в родното ти Ягодово, където си тичал след кокошките с пръчка в ръка, хората на събранието от други политически сили да са повече от съселяните ти… е сигнална лампа, която не може да загасиш с тъпи лафове от рода на „Хората са толкова доволни от моето управление, че няма какво да ме питат, та затова не идват на събранията ми“!

И така… преди два дни кмета Спасов проведе поредното си, уж отчетно, събрание в родното си село Ягодово. Както и на предишните две интересът от страна на жителите на селото бе близък до нулата.

Това, реално погледнато, не е толкова лошо за кмета, като се има предвид, че много хора не чуха поредната му порция измишльотини, фантасмагории и откровени лъжи, за това как бил спасил общината от финансов колапс. В смисъл, че не успя да се изложи пред много хора.

Сценарият на събранията бе спазен и този път. Кмета се изтъпани отпред и започна с лъкардиите, които може и да вървят в някоя кръчма, но са крайно несериозни за човек, който се опитва да ги пробута за истина.

Забелязва се обаче идна интересна подробност. Сумата на дълга, който Спасов наследил и бил вече ликвидирал много странно расте с всяко изминало събрание.

В печатно издание, което Спасов сам си издава, за да има отбелязани черно на бяло неговите „успехи“ от май 2012 г. се твърди, че сумата на задълженията на община „Родопи“ е 14 милиона. В две от последните три събрания обаче кмета назовава сумата от 21 милиона лева. Затова, от залата, будни граждани направиха опит да му опреснят паметта, като му показа официален документ от Министерството на финансите, съгласно който сумата на задълженията на Общината към края на 2011 година/когато Спасов встъпва в длъжност/ е 4 984 332 лева.

Да, ама не! Не и според Пламен Спасов, който обяви на всеослушание, че това писмо на Министерството на финансите, подписано и подпечатано от тогавашния министър Дянков е… ФАЛШИВО!!!

Този човек явно страда не само от митологизъм и синдромът на Мюнхаузен, ами има и тежка форма на шизофрения, евентуално! Откъде идва раздвоението на личността на Спасов като общински съветник и като кмет обаче ще трябва да се произнесат специалистите по психиатрия.

Всъщност, г-н Спасов, жителите на община „Родопи“ много искат да знаят кога точно лъжете?!

 1. Когато твърдите, че официален документ на Министерството на финансите, в който сумата на задълженията на община „Родопи“ е 4 984 332 милиона лева е фалшив?
 2. Когато твърдите, в бюлетина, който си издавате сам, че сумата на задълженията е 14 милиона?
 3. Или когато твърдите, на последните събрания, че сумата на задълженията е 21 милиона?

Но да се върнем към злополучното събрание на г-н Спасов и свитата му!

Жена от публиката зададе въпрос за обезщетенията със земи на правоимащите, които се влачат 8 години в двата мандата на Спасов, а резултата е никакъв. И то при положение, че предизборно Спасов навсякъде обещаваше, че „по корем ще се влачи, но ще реши въпроса в полза на хората“. И тук всички присъстващи станаха свидетели на изключителен политически гьонсуратлък, демонстриран от кмета Спасов, който заяви, че това ще е приоритет №1 в третия му мандат!!!

Ами, ако няма трети мандат г-н Спасов, какво излиза?

Излъгахте ли отново хората?!

На събранието се случи и нещо много интересно, която сякаш остана незабелязано за малцината в залата. От залата зададоха въпрос дали кмета Спасов знае коя е фирмата, която се е облагодетелствала най-много от неговото управление и е напазарувала най-много общински имоти по времето на неговите „успешни“  мандати!? Спасов се направи на дръж ми шапката, но зам.-кмета Бочукова скочи като ужилена, излезе от залата и набра припряно някакъв телефонен номер, след което проведе доста емоционален разговор, наситен с видимо отрицателен заряд. С кого говори Бочукова и защо ще бъде предмет на ново журналистическо разследване, което ще представим на вниманието на нашите читатели съвсем скоро.

 

Официалното писмо от Министерството на финансите, където е посочена точната сума на задълженията на община „Родопи“, шест месеца след встъпването на Спасов като кмет на общината.
Информационния бюлетин, който г-н Спасов издава с пари на данъкоплатците за да се хвари сам какви „велики, невероятни и уникални“ неща е свършил. Тук сумата е 14,5 милиона…

Очаквате продължение!

4 КОМЕНТАРА

 1. Къщата на кмета преди да стане кмет беше цял живот строена с подръчни материали с различен цвят тухли, каквито има….
  А след като стана кмет – къщата се превърна в замък , потънал в лукс !!!!
  Интересно от къде средства с една заплата кметска?
  И жена му не работи , и две големи деца и любовница , интересно как смогва този фокусник!!!

 2. З всичките години демокрация по-тъп, по-незнаещ и по-неразбиращ кмет от този не е имало.
  Живеем на една улица от деца а от както стана кмет спря да поздравява. От начало тук там а после хич. Да не говорим че добре че стане кмет за да си ремонтира къщата. Но крушата не пада по-далече от дървото. За баща му легенди се носят как е окрал кооперацията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here