ПЪЛНА ДЕТОКСИКАЦИЯ НА ТЯЛОТО ЗА 1 ДЕН В 5 СТЪПКИ

0
5564
Началото на пролетта е подходящо за прочистване на тялото

Случва ли ви се често да се чувствате уморени, да сте подути, да сте задържали вода и да се чувствате ужасно дебели, да имате проблеми с храносмилането, неприятно оригване и куп още подобни неразположения?!

Тялото ви крещи, че е време да го почистите.

Ето и нашата програма за детоксикация стъпка по стъпка, която ще подобри нестабилната работа на храносмилателната система, лекува черния дроб, забързва метаболизма и ще рестартира цялото ви тяло и то само за 1 ден!

За да извършите ден за детоксикация предварително, закупете от магазина за здравословни харни ленено семе. То ще ви е необходими за нормализиране и стимулиране работата на червата, като ще детоксификира черния дроб.

ПЪРВИ ЕТАП

 

 

 

 

 

 

 

След като се събудите сутринта най-напред изпийте 200 мл. топла вода с 1 чаена лъжичка лимонов сок и 1 чаена лъжичка пчелен мед. Това ще помогне за започване на обменните процеси в организма ви.

След това си подгответе чай от бял трън: 1 чаена лъжица семена се поставя в чаша и се залива с вряла вода, оставя се за 15-20 минути под капак. Готовия чай се пие 20-30 минути след приемането на водата с лимон и мед.

ВТОРИ ЕТАП

Следва закуската. Взема се 1 супена лъжица с ленено семе и са слага в 250–300 мл. кисело мляко /обезмаслено или с 1% масленост/. Сместа се разбърква и се оставя за 15-20 минути, след това се яде бавно.

20 минути след закуска изпийте чаша чай от лайка с лъжичка домашен пчелен мед. Лайката ще предотврати образуването на газове, успокоява стените на червата и ще допринесе за отстраняването на токсините.

ТРЕТИ ЕТАП

Въпреки че изглежда елементарно, витаминният състав на тази салата е наистина уникален! Специалисти по храненето твърдят, че това е идеалното ястие за детоксикация: ефективно почиства червата, облекчава глада за дълго време.

За обяд се приготвя салата от ряпа, моркови и цвекло, овкусена с ленено масло и лимонов сок. Половин час след обяда изпийте чаша зелен чай без захар.

ЧЕТВЪРТИ ЕТАП

Направете си чай от бял трън и пийте 15 минути преди следобедната закуска. А пък за самата закуска изпийте чаша мляко.

ПЕТИ ЕТАП

За вечеря хапнете още една салата с цвекло и моркови. 20-30 минути след това изпийте чаша чай от лайка с мед.

Ако тази статията Ви харесва, подкрепете ни във Facebook!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here