Отварят още три детски кухни в община „Родопи“

0
474
Детски кухни ще заработят в селата Първенец, Брестовица и Устина. Услугата се предоставя от община „Родопи“ след едногодишни усилия от страна на ръководството на общината и ремонт на помещенията. Тя е за деца от 1 до 3 години, които не посещават детска градина.
Първа врати ще отвори млечната кухня в Брестовица. Официалното откриване ще стане в понеделник,  30.01.2023 година от 11:30 в двора на детска градина „Първи юни“ в селото.
Може да бъде изображение с на открито
Още две млечни кухни ще бъдат разкрити в община „Родопи“.
Втората е към детска градина „Пролет“ в село Първенец, където откриването ще се състои на 31.01.2023 година от 10:45 часа.
Доброволци преобразиха двора на детска градина „Пролет“ в Първенец - PlovdivNow.bg
Третата детска кухня ще бъде открита към ДГ „Родина“ в село Устина на 31.01.23 година /вторник/ от 11:30 часа.
Пунктове за храна за най-малките жители на общината вече работят в селата Крумово, Белащица, Брестник и Цалапица и обслужват общо от около 80 деца.
Община „Родопи“ уведомява всички родители, които желаят да запишат децата си, че могат да го направят при директорите на детските градини, всеки делничен ден.
Дневното меню включва супа, основно ястие и десерт. Стойността на услугата е 2 лева за ден, като половината от тях се поемат от родителите. Останалата сума се финансира от общинския бюджет.
Детска кухня - какво трябва да знам? | Pravatami.bg
Необходими документи за записване са заявление за ползване на услугата /бланката се получава от детската градина/, копие на удостоверение за раждане и бележка от личния лекар с указания за хранителен режим, както и да се отбележи, има ли детето хранителни алергии.
Храната ще се разпределя в съдове, които родителите сами ще носят. Готовата храна ще се получава от пунктовете от 11.30 ч. до 12.00 ч. всеки работен ден. Стриктно ще се следи да бъдат спазвани хигиенните изисквания на РЗИ.
Това е част от социалната политика на общината и е една добра практика в помощ на младите семейства. В община „Родопи“ от години се наблюдава тенденция на „подмладяване“ на селата. Животът на село избират все повече млади хора с деца. Затова от общинския бюджет тази година бяха предвидени собствени средства за изграждане на млечни кухни и създаване на условия за младите семейства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here