ОТВАРЯ ВРАТИ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК В СВЕТА

0
2829

Както съобщи Родопи-инфо, в началото на м. май, най-големият в света и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк, ще отвори врати в село Неофит Рилски, област Варна.

Грандиозен проект е на стойност 250 милиона лева, а целта на Парка е да проследи историята на цивилизацията по българските земи от 10 000 години назад, до наши дни.

В деня на откриване 22 юни /събота/ от 11:00 часа посетителите ща видят огромен брой артисти, музиканти, танцьори.

10 000 години назад във времето са цели пет епохи от човешката цивилизация – от времето на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Пресъздаването им е истинска културна революция в областта на туризма.

Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът ще предлага на посетителите досег с древни и антични култури. Туристите ще могат не само да обикалят комплекса, но и да станат зрители и участници в различни тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоретични семинари, изложби и точни възстановки на обекти от петте исторически епохи на разположение на посетителите.

Предвидени са места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти.

Инициатор и основен инвеститор на проекта е бизнесменът Ивелин Михайлов.

Работата по изграждането на комплекса започва преди осем години и е реализиран от над 4 000 души, между които археолози-консултанти, писатели, музиканти, скулптори, майстори занаятчии, възстановчици и историци – всеки добър специалист в своята област.

Използваните за строежа материали са изцяло автентичните за епохите – камък, дърво, мрамор и керамика.

Планира се целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година.

За достъп до обекта са пуснати лимитирани серии „Златна карта“ и „Семейна карта“, които вече са в продажба с огромно ценово предимство на българските им притежатели за 10 години напред.

Издадени са и над 100 000 броя комикса, илюстровани книжки и енциклопедии за деца и възрастни, които целят запознаването и обикването на българската история по приятен и забавен начин.

Книжките са преведи на над 7 езика, което съответства с дългосрочната цел за популяризирането на богатата българска култура по света.

В деня на откриването – 22 юни, след прерязването на лентата, е предвиден концерт за „Добре дошли“, с участието на народната певица Eлица Тодорова и Гайдарски състав „101 каба гайди“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here