Откриват летния сезон на Пампорово в петък

0
108

Активният летен сезон в Пампорово се открива на 28 юни. Тогава ще започнат работа и двата основни лифта, водещи до връх Снежанка – №1 Автогара – Студенец, и №2 Студенец-Снежанка. Ще бъдат отворени велопарк Пампорово, приключенски парк „Язовира“, туристическия център на входа на курорта и на пързалката, както и велогардероба на ски център Студенец. Това съобщават от „Пампорово“ АД.

От акционерното дружество, допълват, че са подготвили множество маршрути за кратки и по-дълги преходи. За децата се предлагат различни атракции в приключенски парк „Язовира“, а за запалените рибари – риболов на балканска и американка пъстърва в язовир Пампорово.

Разработените в Пампорово медицински програми са насочени към стимулиране на имунната система, използвайки възстановителното и витално действие на планинския климат. Нови здравни програми са свързани с белодробна профилактика, антистрес и детокс, възстановяване след травми и програми за борба със затлъстяването. За първи път се предлага програма за влизане във форма (Get fit), която е насочена към хората между 16 и 45 години, които искат да подобрят формата си, да избягат от застоялия начин на живот и да започнат да се хранят правилно и природосъобразно.

В началото на юли, във връзка с 90-годишния юбилей на курортния комплекс, ще се проведе научна конференция на тема „Съвременен поглед върху климатолечението в община Чепеларе“. Лекторите са от български и чуждестранни университети.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here