ОТКРИХА ОФИЦИАЛНО МЛАДЕЖКИЯ КЛУБ В СЕЛО МАРКОВО

0
320

В навечерието на Коледните празници, след ремонт и обновяване, Младежки клуб в село Марково официално отвори врати. Той бе открит от Кмета на Община Родопи Павел Михайлов и кмета на село Марково Десислава Терзиева.

Един от основните приоритети ни са децата , младежите и младите семейства . Те са нашето бъдеще и ние трябва да положим усилия за възпитанието и изграждането им като личности. Марково е едно от най-бързо развиващите се села в България. Населението му се увеличава постоянно и ние трябва да сме адекватни на нуждите на хората. Това е третото място за последните три месеца, което се открива в Марково и е насочено за свободното време на децата и младежите. След модерният стрийт-фитнес в парка, детската площадка по проект на ПУДООС, сега се открива и Младежкия дом. Предстоят и други обекти за децата-започва процедура по проектирането на ново крило на детската градина и още една детска площадка.“ Това заяви при откриването Кмета Михайлов. Младежкият дом след основен ремонт е с обособена професионална компютърна зала, дарена от фондация
“ Възраждане на Българските села“.

Предстои да се обособят и отделни кътове според възрастта и интересите на децата. “Сигурна съм, че това място ще бъде център на много интересни събития, а споделеното ползване ще го направи едно емоционално и със своя история любимо място на децата и младежите от Марково. Планували сме много дейности , които ще се организират според интересите и потребностите на децата. Целта ни е да си направят общество.“ , каза при откриването кмета на Марково Десислава Терзиева.

Откриването бе съпроводено с музикална програма, забавна викторина и запомняща се заря.Събитието бе уважено и от общинските съветници Ангел Рахов и Йордан Божков. Младежкият дом ще работи от вторник до събота влючително от 14.00ч. до 20.00ч.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here