Откриха официално летния туристически сезон в Несебър

0
52

Очаквам туристическият сезон да бъде сигурен и стабилен. Живеем във време на кризи, на глобални сблъсъци. А ние се намира на място, което е близко до тези сблъсъци. Именно затова е важно да излъчим това послание – България е сигурно място. Това коментира служебният министър на туризма Евтим Милошев. Заедно с президента Румен Радев и кмета на община Несебър Николай Димитров той се включи в официалната церемония по официалното откриване на летния туристически сезон пред портите на Стария град.

Подготвени сме за сезона, чакаме своите туристи, каза министърът. По думите му служебният кабинет не би следвало да прави политики в дългосрочен план.

„Ние сме тук, за да можем да осигурим старта на летния туристически сезон и най-важното, разбира се, нашата първостепенна задача – да организираме и да проведем едни честни избори“, добави Милошев.

„Радвам се, че заедно можем да обявим символичното начало на туристическия сезон и да си пожелаем слънчево и прекрасно лято“, каза президентът. Той поздрави кмета на Несебър Николай Димитров за усилията, които полага Община Несебър да бъде в този невероятен вид като един сериозен обект на ЮНЕСКО. Нека си пожелаем повече български общини да изглеждат така“, посочи Радев.

„Искам да благодаря на секретаря по образование, култура и туризъм към президентската институция Илин Димитров за инициативата, на министъра на туризма Евтим Милошев и най-вече на нашия домакин и „мотор“ на това събитие – кметът Николай Димитров. Пожелавам си всички общини да изглеждат като Несебър – красиви и подредени. Едва ли има по-подходящо място за откриване на сезона“, каза по време на официалната церемония президентът Румен Радев. Той и неговата съпруга Десислава Радева бяха посрещнати от кмета на Несебър Николай Димитров.

На събитието присъстваха министри от служебния кабинет, представители на местната власт, посланици и общественици. Сред гостите бяха и собствениците на едни от най-големите хотелски вериги в к.к. „Слънчев бряг“, както и представители на неправителствени организации в сферата на туризма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here