Откриха нов полицейски участък в Розино

0
88

На тържествена церемония зам.- главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Георги Чергов и кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов прерязаха лентата на новооткрития участък на Районно управление-Карлово в село Розино.

Откриването на сградата на полицейския участък е пореден пример за добро взаимодействие между местните институции, МВР и държавната власт.

 

МВР

 

„С осигуреното постоянно полицейско присъствие в региона, постигаме не само по-голямо усещане за сигурност у хората, но и максимално скъсяване на времето за реакция на техните сигнали“, посочи гл. комисар Кангалджиев.

Той изрази общата позиция на ръководството на МВР, че служителите ще работят с много повече амбиция и мотивация, когато имат създадени необходимите условия за това.

Новият участък се помещава на втория етаж на изцяло реновираната сграда на здравната служба, която се намира на източния вход на село Розино. Разполага със самостоятелен вход, а работните помещения – напълно обзаведени и климатизирани, са значително по-удобни от откритата през 2019 г. полицейска приемна в близост, съобщиха от МВР.

В участъка ще работят 25 полицаи – началник на участъка, двама служители по направление криминална полиция, 8 – по направление на териториална полиция и 14 – по направление на охрана на обществения ред.

 

МВР

 

На щата на подразделението се водят три патрулни автомобила и мотоциклет, с което се осигурява възможността за денонощен патрул на територията на обслужваните осем населени места – Клисура и селата Розино, Слатина, Столетово, Христо Даново, Кърнаре, Певците и Иганово.

Средствата за ремонта – над 137 хиляди лева, са отпуснати от бюджета на Община Карлово с решение на Общински съвет. Проектът е в рамките на общите трайни мерки за повишаване на обществения ред и сигурност и гарантиране спокойствието на жителите в региона.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here