ОТКРИХА ИЗЦЯЛО ОБНОВЕНИЯ УЧИЛИЩЕН СТОЛ НА СУ“БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“

0
582

Преди дни с кратка церемония, бе открит тотално обновеният училищен стол към СУ “Братя Миладинови“ в Пловдив.
Училишния стол има нов наемател „Фууд деливъри експрес“ ЕООД и през последните няколко месеца претърпя цялостен ремонт на залата за хранене и санитарните възли. Всички, които присъстваха на откриването бяха приятно впечатлени, от това което видяха.

  

Собственика на фирмата наемател г-н Георги Цанков споделя:

“Желанието ни е да се създаде нов стандарт за ученическите столове и мисля, че е недопустимо в 21 век точно те да тънат в мизерия и разруха. Вложили сме специално отношение към всеки един детайл от санитарните възли до столовете и масите. За избора на цветове сме потърсили мнението на детски психолог. Когато родителите  плащат за храната на своите деца, да бъдат спокойни за средата им! “

Столовете и масите в залата за хранене са с ергономичен дизайн, съобразени са с препоръките на СЗО и са изработени от безвредна пластмаса. Плотовете на масите са изработени от Варзалитово покритие, което позволява лесното им  дезинфекциране.

Една от атракциите в обновената столова е изградената ученическа лавка, която е преобразена, като авто-каравана. Тя е изцяло по проект на фирмата наемател „Фууд деливъри експрес“ ЕООД “. Предвидено е в нея да се продават само продукти съобразени със здравословното хранене на децата.

 

Предвижда се всички предлагани артикули да бъдат изцяло съобразени с последните промени на Наредбите за здравословното детско и ученическо хранене.

Ръководството на фирмата има амбицията да повиши стандарта в детското и ученическо хранене. При приготвянето на храните се използват само продукти съобразени с Наредба №2, Наредба №6 и Наредба №37  на МЗХГ и са по определени стандарти.

“Вече се работи и по справяне с проблема с лафките извън училището, които предлагат забранени храни на децата. Създаваме специален софтуер, който ограничава достъпа на децата до тези лафки и до вредните храни, които предлагат.“, споделя още г-н Цанков.

Изграден е изцяло нов санитарен кът, който е съобразен с нуждите на децата.

Това е поредния напълно обновен училищен стол, който  е взела под наем фирма „Фууд деливъри експрес“ ЕООД. Нейния собственик споделя интересни детайли относно отдаването им под наем:

“Подхода за отдаване под наем на училищни столове в Пловдив е сбъркан като цяло. Основния критерии при 80 от 100 от търговете е каква ще бъде предложената наемна цена. Обикновенно наемите на училищните столове варират около 1000 лева, а когато един наемател се нанесе не прави нищо по подобряването на училищния стол и за това повечето са в такова състояние! Считаме, че трябва да се направи сериозна инвестиция в училищните столове, защото вложенията в един обект да изглежда по този начин надхвърлят 100 000 лева. Няма да спираме да работим по подобрението на качеството и сервиза за всеки един от обектите ни! “

Всички официални гости, дошли да видят новата придобивка на СУ “Братя Миладинови“ останаха впечатлени и пожелаха всички училищни столове да придобият този отличен вид.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here