ОТКРИХА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ХЕЛИКОПТЕР: Предстоят огледи на мястото на катастрофата

Предстоят огледи на мястото край Гърмен, където вчера се е разбил селскостопанския хеликоптер. Пилотът е загинал. Тялото му все още е на мястото на инцидента.

0
582

Според информация от Югозападното държавно предприятие машината е излетяла към 7:40 ч.вчера сутринта от стадиона на Гърмен, за да се прибере към базата в Пловдив.

Няколко часа след това се губи връзка с него. На борда на машината е бил само пилота, който е открит мъртъв по-късно следобед. Машината се разбила съвсем близо до Гърмен.

Машината се е разбила на 1-2 км от Гърмен – в труднодостъпно дере. Най-вероятно гъстата мъгла в района вчера сутринта е в основата на инцидента. Хеликоптерът е бил нает от горското стопанство, за да пръска срещу вредители. Цяла нощ екипи на Югозападното държавно горско стопанство правиха просеки, за да може полицията да стигне до мястото на катастрофата.

„Правим анализ на базата на съприкосновението със земята, също и оценка на метеорологичната обстановка, искаме да знаем здравословното състояние на пилота от съдебна медицина, както и дали е имало отказ на система от летателния апарат. За мен той е бил в изправност и годен за летене. Не е имало причина да се съмнява някой в работата на пиполта. Мисля, че времето е една от причините да се случи катастрофа. Може да е имало мъгла или ниска облачност и да е била намалена видимостта“, обясни експерт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here