ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА “РОДОПИ“ В БРЕСТОВИЦА Е РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА С ВОДАТА

Това стана ясно на срещата между населението на Брестовица и ръководството на Община ''Родопи''.

0
143

Решаване на проблема с качеството на водата в село Брестовица и значително подобряване на живота на хората в селото е най-важният проект за община „Родопи“. Това каза кметът на общината Павел Михайлов по време на среща с населението. На нея присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, общински съветници, представители от общинска администрация. Срещата-разговор откри кметът на селото Любен Радев.

Пред жителите на Брестовица ръководството на “Родопи“ описа в хронологичен ред започнатите процедури, десетките писма към отговорните държавни институции, неколкократните срещи със служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова и поетия ангажимент от вицепремиера и министър Гроздан Караджов да посочи източника на финансиране на проекта за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа в селото.

Представиха се и  обектите, предвидени за строителство и ремонт в настоящата година за селото.

„Най-мащабният проект, който е предвиден за настоящата година е реконструкция на централния площад и парковото пространство на Брестовица. За първите два етапа на строителството са осигурени над 740 хиляди лева“, обясни кметът Павел Михайлов.

79 хиляди лева от общинския бюджет са заделени и за  проект за главни колектори и второстепенна канализационна мрежа на селото.

През тази година ще бъде изградена подпорна стена на улица „Ангел войвода“ за 92 хиляди лева, ще бъдат обособени детски площадки и съоръжения за игра на най-малките в зелената зона над читалището, в двора на двете сгради на детска градина „Първи юни“  и на улица „Стефан Стамболов“ на обща стойност над 125 хиляди лева.

Още този месец започва ремонт на една група в детската градина и помещението за млечна кухня за 70 хиляди лева.

Ще бъдат обновени и помещенията на социалния патронаж, предстои закърпване на асфалта по улиците „Иван Вазов“ и „Христо Ботев“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here