ОРИЗАРИ СИ ТИ! Анкета на деня: Кой е най-належащият проблем в Оризари?

0
165

Село Оризари се намира на десния бряг на р. Марица, западно от Пловдив на 5 км от града.

Землището е равно и подходящо за оризища, от там и самото име на селото. Още през 19 век тук се е засявало ориз. Тази традицията е запазена, макар че в последно време каналите са занемарени и вода от р. Въча не идва, но подпочвената вода е на 4-5 метра и е лесно за напояване с моторни помпи.

Тук в землището могат да се отглеждат много доходни култури: лозя, овощни градини, дюли, ябълки, круши, сливи, праскови и кайсии, домати, краставици, пипер, ягоди, дини, пъпеши и други зеленчуци.

Преди години в селото работеше и най-големият влек за водни ски на Балканите – „Оризаре“ във водите на едноимения язовир.

 

Населеното място е предпочитано за строеж и за живот в близост до големия град.

Ние от “Родопи-инфо“ решихме да направим кратка анкета, в която вие, жителите на Оризари, да оцените свършеното за последните години във вашето населеното място.

Идеята ни е вие да влезете в ролята си на работодатели на управниците и заедно да определите най-големите им успехи и неуспехи.

И тъй като мислим, че жителите трябва да участват в решаването как ще изглежда и ще се развива тяхното населено място, ви приканваме да посочите и най-големите проблеми, които трябва да бъдат решени на местно ниво.

Последвайте линка, за да се включите в анкетата:

www.dopitvane.bg/selo-orizari/

Споделете тази анкета с ваши близки, приятели и познати, за да може повече хора да се включат в нея.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here