ОРАНЖЕВ КОД ЗА ВАЛЕЖИ В 4 ОБЛАСТИ, В ДРУГИ 12 КОДЪТ Е ЖЪЛТ

0
2132

Опасно време се очаква в част от страната. И днес ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Оранжев код е обявен за четири области – Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. На места в планинските райони количествата валеж ще достигнат 50-65 л/в.м.

В още 12 области предупредителният код е жълт.  Във Видин, Монтана, Плевен, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Кърджали, Смолян, Пазарджик и Пловдив ще има краткотрайни, но силни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Сумарни количества валеж на места ще достигат до 30-35 л/в.м.

И в сряда ще има валежи, на повече места в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана. На север валежите ще спрат. Вятърът ще се задържи от север-североизток, до умерен. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 27 и 32 градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 30 и 35 градуса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here