ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА ГР. ПЛОВДИВ РУМЕН ПОПОВ ИЗНЕСЕ ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ ПРЕД СТУДЕНТИ ПО ПРАВО

Темата на лекцията пред първокурсниците бе „Ролята на прокуратурата в съдебната власт“

0
3536

Окръжният прокурор на гр. Пловдив Румен Попов изнесе публична лекция пред студенти по право от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на тема „Ролята на прокуратурата в съдебната власт“.

Той гостува на първокурсниците в часа по предмета „Конституционно право“ по покана на преподавателя доц. Христо Паунов, както и по програмата на Апелативна прокуратура-Пловдив, по която за четвърти път прокурори изнасят публични лекции пред бъдещите юристи.

Темите се определят от студентите.

Още в началото на часа прокурор Попов обяви, че лекцията ще бъде „без вратовръзки“, като свали своята, а доц. Христо Паунов  го последва.

Окръжният прокурор обясни на първокурсниците за ролята и мястото на прокуратурата в съдебната власт, нейната структура, работата на магистратите на различните нива, даде примери от практиката и отговори на всички въпроси на студентите.

„Четете много, интересувайте се, питайте преподаватели, за да развивате своите знания и станете добри професионалисти“, обърна се Румен Попов към бъдещите юристи. Той разказа за знакови дела, по които са постигнати осъдителни присъди, за събирането на доказателствата, за защитата на свидетелите и правата на пострадалите.

На публичната лекция присъстваха и студентите от кръжока по Наказателно право.

Следващата традиционна среща на прокурорите и студенти по право ще се проведе през есента на 2019 г. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here