ОКОЛО 7-9 % РЪСТ НА ТУРИСТИ ПРЕЗ ЗИМНИЯ СЕЗОН ОТЧИТАТ ХОТЕЛИЕРИ В ПАМПОРОВО

0
2227

Ръст на туристи от около 7-9 процента се наблюдава през приключилия зимен сезон в Пампорово, заяви Пантелей Мемцов, председател на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“, съобщава БТА.

По негова оценка ски сезонът е успешен с над 75 на сто средна заетост на легловата база в хотелите. Намаление се отбелязва по отношение на турските групи, главно заради поевтиняването на турската лира, но спадът при туристите от южната ни съседка се копменсира от активна маркетингова политика към пазари като Русия, балкански и европейски страни, уточнява Мемцов.

Зимният сезон е сравнително по-добър от миналогодишния, според данни на асоциация „Родопи“. Ръстът според Мемцов се дължи както на благоприятните метеорологични условия и достатъчно сняг, така и на добрата организация от страна на „Пампорово“ АД при поддържането на ски зоната. Курортът успява да се наложи с предлагането на ски услуга за всеки, ски зоната е подходяща за семейна почивка, осигурявайки трасета и за напреднали, и за начинаещи, коментират хотелиери.

Домакинството на престижния форум Интерски Конгрес през втората половина на март също е фактор за увеличения туристически поток. Провеждането на Конгреса осигури висока заетост в хотелите и в „крилото“ на сезона, когато туристите обичайно намаляват. Увеличение се наблюдава при ирландските ваканционни групи.

Резервациите за празничните дни около Великден също показват засилен интерес към курорта, посочват от асоциация „Родопи“. Голяма част от хотелите в Пампорово ще работят до края на април, независимо че ски сезонът приключи на 7 април. Записванията за летните месеци също са в ход, особено за дните около Роженския събор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here