ОИК-РОДОПИ ЩЕ ЗАСЕДАВА УТРЕ ПО КАЗУСА „ПЛАМЕН СПАСОВ“

2
2488

За 15 часа утре/петък-03.01.2020/  е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия в община „Родопи“, научи репортер на Родопи-инфо.

В дневния ред на заседанието, обявен на страницата на ОИК-Родопи, е записано, че членовете на комисията трябва да вземат решение относно определяне на представител на ОИК Родопи по адм. д. № 3976/2019 г. на Административен съд-Пловдив.

Делото на Пловдивският административен съд ще решава на 7 януари общински съветник ли е бившият кмет на община „Родопи“ Пламен Спасов, след като на 10 декември Общинската избирателна комисия го заличи от списъка на избраните членове на местния парламент. Спасов обжалва пред ЦИК, а от там изпратиха казуса за решаване в ПАС и делото е насрочено за Ивановден.

Пламен Спасов беше избран за съветник, но пропусна клетвата, защото тя съвпадала по време с работна среща в центрата на ГЕРБ, която според Спасов е по-важна отколкото да се закълне да служи на гражданите в Родопи. Той е отсъствал и от първата редовна сесия на 21 ноември, този път заради пътуване в чужбина. Спасов е предупредил председателя на Общинския съвет Георги Цанков, че ще отсъства и от двете сесии, но тъй като не се е заклел и де факто не е общински съветник, според Изборният кодекс, е трябвало да уведоми Общинската избирателна комисия.

На това основание мандатът му бе прекратен, а на негово място влезе следващият в листата на ГЕРБ Величка Стоичкова, която също е получила призовка по делото.

2 КОМЕНТАРА

  1. Пратете в ПАС Ивелинчето Стефанова за член на ОИК , на нея ще и се радват много и Божикови и Спасов!
    Тя ще прояви милост от „благодарност“ за това,че се чудеха как да я назначават на няколко позиции в Община Родопи за високи постижения в много области!

  2. Ееее голям напън за общински съветник!
    Господин Спасов се чувстваше по достоен да е кмет, но съдбата му отреди по ниско стъпало и беше трудно да го преживее, сега вече кандиса…..
    Божикови ще го бранят все още безплатно…
    Но докога не се знае.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here