Общо 96 пожара са ликвидирани в страната за денонощието

0
119

За времето от 00:00 до 24:00 часа на 3 март звената на “Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 119 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 96 пожара, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които: 7 в жилищни сгради; 4 в спомагателни, временни или паянтови постройки; 5 в транспортни средства; 1 в съоръжения на открито; 1 бр. други.

Без нанесени материални щети са възникнали 78 пожара, от които: 37 в сухи треви, горска постеля и храсти; 30 в отпадъци; 7 в готварски уреди и комини; 4 други.

Извършени са 20 спасителни дейности и помощни операции, от които: 3 при катастрофи в транспортни средства; 15 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР – 2 бр., отстраняване на опасни предмети – 1 бр., спасяване на животни – 1 бр., оказване съдействие на граждани – 5 бр., оказване съдействие на други структури и ведомства – 5 бр., други – 1 бр.); 2 оказване помощ на пострадали граждани (организиране на транспорт до лечебно заведение – 1 бр., други – 1 бр.).

/dnes.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here