Община Стамболийски планира изграждане на нов Екопарк, обещават много атракции

0
278

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, представи нова амбициозна инициатива за превръщане на любимо място на гражданите – Кубадинско езеро – във втори Екопарк, обещавайки разнообразни атракции за туристи и жители.

Теренът с обща площ от близо 141 декара е бил върнат към общината по чл. 19, със забрана за продажба, представлявайки водоем, получен след изкопи на пясък и инертни материали. Общината има право да стопанисва терена, но не и да го продава. Кметът ясно изрази своят стремеж за развитие на туризма в общината.

Плановете за новия Екопарк включват разнообразни атракции, като малка зоологическа градина, дървени заведения за вкусна храна, водни атракции- като водни пързалки, водни ски, водни колела и лодки за деца, които ще минават през изкуствен тунел, а вътре ще могат да разглеждат герои от различни детски приказки. Ще има зона и за пикник. Теренът ще бъде адаптиран и за зимни забавления, включително ледена пързалка и площадка за кънки. Разбира се не са забравени и любителите на риболова, които ще имат своето място за развлечение. Предвижда се и специален паркинг, където гостите ще могат да оставят автомобилите си.  За него ще бъдат използвани павета, за да има автентичен вид целия комплекс. Ще има и електрически голф колички, които ще могат да разкарват до определени точки по-мързеливите.

Туристически влакчета, които ще бъдат достъпни безплатно за деца и възрастни и ще свързват Екопарка с други атракции в общината като „Дворецът Кричим“ и езерото.

Кметът сподели възможност за развитие на туризма в общината и запазване на общинските имоти за бъдещите поколения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here