ОБЩИНА „РОДОПИ“ СВЕТИ В ЧЕРВЕНО, В РЕГИСТЪР „ОБЩИНСКИ ДЪЛГ“ КЪМ МФ

4
2963
Спука се балона надуван 8 години от кмета Спасов, че е "извадил общината от финансов батак"!

Кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов ще остави общинските финанси на червено на своя наследник, това научи Родопи-инфо, след като прегледа Регистър „Общински дълг“ в страницата на Министерството на финансите.

В регистър „Общински дълг“ с генерирани данни към 06.08.2019 г. на страницата на Министерството на финансите откриваме, че община „Родопи“ е на червено със сумата от 4 225 050 лв. /Четири милиона двеста двадесет и пет хиляди и петдесет лева/!

Министерство на финансите публикува данни за дълга на общините, регламентиран в чл.3 от „Закона за общинския дълг“, като данните са от Централния регистър на общинския дълг. Информацията в регистъра се вписва от оторизирани общински лица по ред и в срок, определени от министъра на финансите – при настъпване на дадено обстоятелство по дълга или най-късно до 10 число след изтичане на отчетния месец.

 С тази статистически информация окончателно рухва мита за „доброто управление“ на Пламен Спасов, защото става видно, че той е наследил почти същата сума от предшественика си Йордан Шишков от БСП, който също беше кмет в два последователни мандата от 2003 до 2011 година.

Дългът на община „Родопи“ към 31.10.2011 година, според писмо на министър Дянков е бил в размер на 4 984 332 лева, т.е. за 8 години властване в общината Пламен Спасов е успял да стопи едва 750 000 лв.

И то при положение, че той изтегли през 2014 г. кредит от 7 милиона, а в редица статии сам се хвали, че държавата му е отпуснала и безвъзмездна помощ от 8 милиона.

Зад безмилостните факти, изложени до тук, прозира голата истина за управлението на Пламен Спасов! А тя е, че няма никакви баснословни финансови задължения, от които той е спасил Общината!

Една лъжа повторена 100 пъти е ставала истина, но… по времето на Мойсей! Сега, в 21-ви век, когато всеки с телефон, който има достъп да интернет може да направи справка навсякъде и за всичко е проява на много лош вкус и неуважение към избирателите да се опитваш да ги лъжеш по такъв елементарен начин!

4 КОМЕНТАРА

 1. Бочукова, стига пиши тъпи коментари, ами кажи как лапнахте с Неази Таир по няколко хилядарки, уж от обезщетение. За какво ви обезщетяват? Защото малко крадохте 8 години ли? За жените в детските кухни пари да им платите пътните няма, а за вас има. Толкова сте се самозабравили, но ще катастрофирате много тежко на тези избори!

 2. Боже, какво елементарно мислене, какво ниско ниво? Горкият Спасов и хорицата от обкръжението му. Те си мислят душичките, че някой пише статия някъде специално заради тях. Тази статия нямало да мине! Тази статия не е написана за да минава, тя е написана за да са информирани хората какви ги вършите. Защото 8 години не правите нищо друго освен да крадете и да лъжете хората!

 3. Е има дълг, но в същия този регистър дългът на общината за 2017г. е бил точно 5 639 552лв., така че явно намалява сериозно.Опитайте с други статии тези няма да минат.

  • До Сашка Владимирова, великият пиар и стратег на „опозореният“ Пламен Спасов!
   Драга госпожице, доколкото си спомняме през 2017 година кмет беше същият този Пламен Спасов – самозваният спасител на община „Родопи“. И питаме, ние-жителите на община „Родопи“, как така въпросният господин е наследил дълг от 5 милиона, от предишното управление, през 2011 г., и е успял хем да спаси общината, хем да надгради този дълг със 700 000 лева?
   Шест години е на власт/през 2017 т./, тегли кредит от 7 милиона/през 2014 г./, получи 8 милиона безвъзмездна помощ от държавата… и пак дългът нараства!!!???
   Вашата наглост няма край!
   Нали не смятате, че всички в общината пасем трева и сме с кокоши мозък като вас!?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here