Община „Родопи“ посрещна 24 май с празнично шествие създало се като традиция

0
540
24 май е общобългарският празник, той е ден на светлината и надеждата, нашият единствен и уникален празник на буквите, който успява да ни събере, да накара сърцата ни да туптят.
За втори път с масово, цветно и пъстро шествие община „Родопи“ отбеляза Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Организираното тържество е по инициатива на ръководствата на училищата в селата Браниполе и Белащица. Преподаватели, ученици и жители на двете села преминаха в шествие няколко километровата отсечка от Белащица до Браниполе, за да се съберат на единствената улица, която е обща за двете села – последна за Браниполе и първа за Белащица. В празничната манифестация създала се вече като традиция се включиха и децата от ДГ „Синчец“ с. Браниполе и ДГ „Ралица“, с. Белащица.
Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност беше отбелязан във всички училища на територията на община „Родопи“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here