ОБЩИНА „РОДОПИ“ ОТНЕСЕ ГЛОБА ЗАРАДИ ЯЗОВИР „МАРКОВО 1“

Въпреки удавеното дете в язовира кмета и наемателите не се трогнаха особено, за да почистят преливника, дакото не бяха глобени

0
2058

Заради неспособността на кмета Спасов да накара фирмата наемател на язовир „Марково 1“ да изчисти обраслия с храсти преливник общинската хазна ще олекне с 1000 лева, научи репортер на Родопи-инфо.

Глобата е наложена от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и първоначално бе в размер на 20 000 лв.

При последвалото обжалване от Общината обаче Пловдивският районен съд я намалява до 1000 лв., защото, макар и със закъснение, растителността е била премахната от преливника.

Проверката на състоянието на съоръжението е направена на 21 август м. г. и на общината, която е собственик на язовира, е дадено предписание за премахването на храстите до края на ноември.

Втора проверка, извършена на 11 декември, обаче констатира, че не  е направено нищо по въпроса. Така се стига до написването на наказателното постановление, а междувременно фирмата наемател се трогва най-накрая и растителността е била изсечена.

Така благодарение на милостта на съдиите от Пловдивският районен съд хазната на „Родопи“ ще олекне само с 1000 лв.  А самопредставящият се за успешен кмет Пламен Спасов ще може да си отдъхне, че шамарът на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор не го изплющя с 20 000 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here