Община “Родопи“ дари радост на над 400 пенсионера

0
1565
За първи път в историята на община „Родопи“ възрастните хора от всички пенсионерски клубове на територията на населените места се веселиха заедно.
Над 400 пенсионери от 16-те клуба пяха и извиха кръшни хора на незабравим празник в ресторант “Стария Явор“ в Първенец.
На празника организиран от кмета на общината Павел Михайлов, председателя на Общинския съвет Георги Цанков и отдел “ОСДКСТ“ присъстваха заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кметове на населени места, общински съветници и служители на общината.
На тържеството по повод Международения ден на възрастните хора,  председателят на ОбС “Родопи“ Георги Цанков връчи на всеки пенсионерски клуб поздравителен адрес и отправи пожелания за здраве и весел празник:
„Запазете своята мъдрост, дух и желание за живот. Не ни се сърдете, че понякога, забързани и угрижени в собствените си проблеми, не ви обръщаме необходимото внимание“, сподели Цанков
Благодарните гости на празника споделиха своето възхищение от добрата организация свършена от отдел “Образование, социални дейности, култура, спорт и туризъм към община “Родопи“. Освен всичко подготвено на празничните маси, те се бяха погрижили за доброто настроение на присъстващите като бяха осигурили диджей и весела програма.
За нас този ден е специален. Вие ни подарихте радост, защото казват, че човек остарява тогава, когато спомените му стават повече от мечтите. Днешният незабравим празник ще е още един вълнуващ момент в живота ни“, споделиха възрастните хора.
С младежки ентусиазъм хората от „златната възраст“ извиха кръшни хора и показаха завидни танцувални и певчески умения.
1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here