ОБЩИНА МАРИЦА УДЪЛЖАВА СРОКА НА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА

0
287

Община „Марица“ удължава срока на програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“. Проектът, който стартира на 4 май 2020 г. ще продължи до 24 юли 2020 г., вместо до 19 юни, както бе предвидено, съобщи кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов, след като получи десетки благодарности от хората – ползватели на услугата.

„В този изключително тежък за всички момент, подкрепата на 170 жители от Община „Марица“ по проекта, се оказа важна, ефективна и адекватна на нуждите на хората, които поради възраст или тежко здравословно състояние и продължителна изолация, в условията на обявената извънредна ситуация – COVID-19 са в затруднение да осигурят прехраната си“, коментира Димитър Иванов.

Програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация 2020“ се финансира от Министерството на труда и социалната политика. В нея са обхванати 170 уязвими потребители от селата Бенковски, Войводиново, Войсил, Желязно, Калековец, Костиево, Крислово, Маноле, Радиново, Рогош, Скутаре, Трилистник, Труд и Ясно поле.

Храната, която се доставя до дома на потребителите от фирмата-доставчик е здравословна и разнообразна и включва супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично – десерт. Топлият обяд се приготвя при стриктно спазване на санитарно-хигиенните условия и се доставя индивидуално пакетиран, при стриктно спазване на всичкпротивоепидемични мерки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here