Областният управител поиска авариен ремонт на Карловския надлез в Пловдив

0
186

Падащи бетонови късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с високо напрежение и цялостно недобро състояние на надлеза на Карловско шосе в Пловдив. Това констатира областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, който днес заедно с експерти от администрацията извърши инспекция на жп линия под надлеза по сигнал на директора на „Железопътна секция – Пловдив“.

„По това трасе ежедневно преминават десетки пътнически и товарни влакове и има риск падащите късове да ги засегнат. Това застрашава живота и здравето на пътниците и машинистите, както и целостта на жп инфраструктура“, заяви  д-р Зюмбилев.

Той призова Община Пловдив, която собственик на съоръжението,  да предприеме незабавни действия за обрушване на компрометирания бетон и мазилка в зоната на жп линията и за укрепване на висящите елкабели. Според него е наложителен цялостен ремонт на пътното съоръжение, какъвто не е правен от неговото построяване през 60-те години на миналия век.

 „Изпратили сме две писма до кмета на Пловдив Здравко Димитров с това искане, но няма отговор. Разговарях с ресорния заместник-кмет Пламен Райчев, който ме увери, че ще предприемат незабавно обезопасяване на участъка, но общината не разполагала със средства за цялостна реконструкция на надлеза“,  коментира още областният управител.

Областна администрация – Пловдив ще окаже съдействие при извършване на необходимите действия за обезопасяване и ремонт на пътното съоръжение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here