25 C
Пловдив
22 юли (понеделник), 2024 г.
Начало НОВИНИ Областният управител на Пловдив инспектира стадиона на ПФК „Ботев” в Коматево

Областният управител на Пловдив инспектира стадиона на ПФК „Ботев” в Коматево

0
273

На основание заповед на областния управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев във връзка с постъпила молба от ПФК „Ботев” АД бе сформирана Областна междуведомствена комисия,  която днес  извърши засилена проверка на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика” в кв. Коматево, град Пловдив.

В състава на Областната комисия взеха участие експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „Национална сигурност” – Пловдив, Община Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив.

Домакинът на стадиона инж. Динко Георгиев  и г-жа Надежда Ничева, отговаряща за лицензите представиха базата в детайли пред Областната комисия.

Ежегодната проверка, която се извърши лично в присъствието на д-р инж. Илия Зюмбилев,  цели да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

Комисията установи, че Футболен комплекс „Никола Щерев-Старика“ в кв. Коматево, гр. Пловдив отговаря на изискванията на закона и подписа доклад, въз основа на който областния управител на Пловдив издаде заповед, с която разрешава използването на стадиона за срок от една година. Заповедта е основен документ за получаване на лиценз от БФС.

 „Имате едно прекрасно съоръжение и то трябва да се поддържа. Гордост е, че Пловдив и ПФК „Ботев“ имат такава спортна база.“- заяви в заключение г-н Зюмбилев.

Предстои днес в 13.30 часа да бъде проверен и Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here