Обилни валежи в Пловдив и още 8 области в Южна България днес

0
331

Жълт предупредителен код за обилни валежи е обявен за утре в 9 области в Южна България, информират от Националният институт по метеорология и хидрология.

Жълтият код е за най-южните части на областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Бургас и за целите области Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

До 30-40 литра на квадратен метър дъжд ще паднат в Рило-Родопската област и от двете страни на Централна Стара планина. В най-южната планинска част на Родопите количествата е възможно да достигнат 50 литра на квадратен метър.

През деня ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, в София – около 10.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м – около 0.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с намалена видимост. След обяд главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here