Обединени земеделци се поклониха пред Никола Петков

На 23 септември се навършиха 76 години от убийството на големия политик и демократ.

0
592

„Никола Петков е изключителна личност, която тежкият репресивен апарат на комунистическия режим не успя да пречупи. Уникален политик – той не просто се бореше за демокрация, той я защити с живота си.

Висок морал, борбеност и способност да се жертваш безрезервно за каузата, в която вярваш – това е Никола Петков. Такива личности са единици, но те оставят дълбока следа и имат хиляди последователи.” . Това каза председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева при отбелязване на 76 години от убийството на водача на обединената опозиция в VІ Велико народно събрание.

Идват местни избори и е много важно какви хора ще подкрепим да влязат в местната власт и да управляват нашите градове и села, каза още Петя Ставрева.

Гости на възпоменателното събитие  бяха обществениците Мартин Заимов, Станка Желева и архитект Мартин Микуш. За да отдадат почит, дойдоха и  членове на националното ръководство на партията, зам.-председателят на ПП “Никола Петков” Борислав Алексиев, земеделци от двете организации, симпатизанти и граждани.

На 23 септември – денят на екзекуцията му от комунистическите палачи, земеделците отдадоха почит на Никола Петков  като поднесоха венци и цветя пред паметника му в градинката пред столичния храм „Св. Седмочисленици” и припомниха неговия героичен живот.  .

Земеделците отново заявиха желанието си паметна дата – 23 септември, да бъде обявена за ден на Никол Петков! Това е кауза, която трябва да обедини всички земеделски организации,  заяви Петя Ставрева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here