О, СВЕЩЕНА ПРОСТОТА!

2
4251
Снимката, която превъзбуди кандидата на ГЕРБ Пламен Спасов, дотолкова, че заряза предизборната си кампания и взе фабрикува смешни клевети!

Произнасяйки сакралното „Освещена простота!“ от кладата, Ян Хус едва ли е предполагал, че векове по-късно тези суми ще важат с пълна сила и днес за огромна част от човечеството.

Доказателства за правотата на чешкия философ срещаме всекидневно, но това, което ни представи тези дни кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов надминава и най-смелите очаквания на неговите конкуренти в кметската надпревара.

В края на предизборната кампания, усещайки накъде духа вятърът, в паниката си, Пламен Спасов направи нещо, което ще остане в аналите на предизборните борби, като най-смешната изява на кандидат за кмет!

За какво иде реч?

В платени публикации, в някои пловдивски медии, Пламен Спасов си позволи да обвини своя конкурент Георги Цанков  в „КРАЖБА на изображение от интернет реклама“?!

То бива, бива, ама чак такава неосведоменост и неграмотност не бива! Това е не просто шокиращо, не просто скандално, а направо си е за награда от Генес за Издънка на годината.

Явно ще трябва да попълним огромната яма от празноти в образованието и общата култура на Пламен Спасов и придворните му клакьори. Както винаги, за разлика от Спасов и „мозъчният му тръст“ ние ще си послужим с факти, които всеки грамотен човек може сам да провери.

Въпросната снимка се нарича Woman wearing blue shawl suit jacket“ /Жена облечена в синьо сако/ и се намира в можество сайтове за споделяне на фотографски изображения.

В сайта, от който екипът на господин Георги Цанков е изтеглил въпросното изображение, снимката фигурира в профила на фотограф регистриран с името Moose Photos. От приложения скрийншот се вижда ясно, че в графата Лиценз, снимката е обявена като СВОБОДНА ЗА УПОТРЕБА!

Това означава, че всеки от 138-те милиона регистрирани потребители на сайта МОЖЕ ДА СИ Я ИЗТЕГЛЯ СВОБОДНО И ДА Я ПОЛЗВА КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ. Авторът дори е споменал, че не е необходимо да се цитира името му, при употребата на неговата фотография!

Снимката е качена на сайта в 17:40 часа на 27 април 2019 година, а екипът на Георги Цанков, който подготвя изборите, попада на нея, и я изтегля в началото на юни. Към момента снимка е изтеглена над 1 милион пъти от различни потребители от цял свят.

Каква КРАЖБА сънуват Пламен Спасов и хората му, просто е необяснимо!

„Живеем в демокрация и всеки има право да е неук и неосведомен, но да навираш своята неосведоменост в очите на хората, при положение, че си кандидат за кмет е не просто скандално, това е недопустимо!“ – коментира Цанков случаят пред репортер на Родопи-инфо.

И заяви, че ще заведе иск за клевета срещу Пламен Спасов и всички, които разпространяват тази „зле скалъпена лъжа, плод на личната ограниченост на кмета Спасов“! „При всички положения искът ще е доста сериозен и съизмерим с нанесените щети, тъй като сме в предизборна кампания“, допълни Цанков.

„Парите, които ще спечеля ще даря за развитието на талантливи деца от община „Родопи““, каза в заключение Георги Цанков.

Това са само малка част от сайтове, от цял свят, които са изтеглил снимката и са я споделили на страниците си! НЯМА НИКАКВА РЕКЛАМА, НЯМА НИКАКВА КРАЖБА! ИМА НАЙ-ОБИКНОВЕНА КЛЕВЕТА!

2 КОМЕНТАРА

  1. Питайте го тоя разбирач от снимки като толкова много разчита на името на Бойко за да спечели изборите и кара хората да го припознаят с него, защо не беше на откриването на завода за части на мерцедес тази седмица на асеновградско??? а всички други кметове на общини бяха!!!

  2. Охххх, СВЕЩЕНИЯ ПРОСТЬО инженер Пламенчо от село Ягодово пак се осра, тоя път чак до главата. Ама така става като се доверяваш на такава УМНА пиарка-секретарка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here