НОЩНИТЕ КЛУБОВЕ В ПЛОВДИВ ЩЕ РАБОТЯТ, НО ПРИ СТРОГ РЕЖИМ

Още 10 дни толеранс към нощните заведенията ще бъде даден от Областния медицински щаб.

0
532

„Да наказваме един цял бранш за сметка на тези, които не спазват мерките – не е справедливо“, каза Дани Каназирева

Това обяви на брифинг Областният управител – Дани Каназирева след заседание на щаба.  Акциите на МВР, РЗИ и Инспекцията по труда продължават, като те ще са още по- сериозни.

„От миналата седмица започнаха проверки в търговските обекти, извършени са 2581 проверки за 4 дни. Ще дадем още 10 дни толеранс на всички. Там, където не се спазват мерките, се налагат санкции и затваряме обектите. Не може да накажем един цял бранш, заради това, че едни не спазват мерките. В целия регион ще текат проверки. Две заведения са затворени в събота”, каза Каназирева.

„Пловдив първи взе мерки и ограничи капацитета на нощните заведения. Анализът показва, че пробите започват да скачат две седмици след започването на учебния процес, но няма как да затворим училищата. Ако в момента затворим нощните заведения, ще превърнем коктейл баровете в дискотеки. Ако затворим и тях, то потокът ще отиде в ресторантите. Трябва да приложим индивидуален подход. Тези, които не спазват ще бъдат затваряни. Продължаваме тази седмица с проверките, всяка вечер ще има проверка навсякъде“, допълни тя.

Разкриват се нови легла в болниците в борба с коронавирусът.

„След среща със всичките болници и няколко срещи с РЗИ, с решение на щаба, разкриваме 182 легла, от които 55 в региона, а останалите в Община Пловдив. 60 легла се разкриват в Окръжна болница, 10 в УМБАЛ „Свети Георги”, Пълмед и други. Имаме достатъчен брой легла в Интензивен сектор.“

В момента активните случаи на ковид- 19 при медицински лица в областта са 51.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here