Депутатът от ДПС Делян Пеевски дойде на работа в Народното събрание за втори пореден ден. Вчера той се появи, за да съобщи, че се отказва от мандата си в Европейския парламент, тъй като е „по-нужен в България“.

Това е едва третата му поява в парламента за този мандат – първата бе при конституирането на 44-тото Народно събрание през април 2017 г., когато се закле като народен представител.

Както и вчера, Пеевски прекара известно време в стаята на ДПС и напусна Народното събрание малко след началото на пленарното заседание. Пред журналистите той коментира само, че парламентарната група подготвя законопроекти за ДДС на хляба, но е редно да се обърнем към колегите му за повече информация.

След тримесечен бойкот днес в парламента дойдоха на работа и депутатите от БСП. След загубата на европейските избори Националният съвет на партията отчете напускането на Народното събрание като грешка и взе решение за завръщането на парламентарната група.

От левицата призоваха за оставката на финансовия министър Владислав Горанов, който според тях е виновен за неправомерното раздаване на над 6 млн. лева от държавния бюджет като партийни субсидии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here