НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ: ВСИЧКИ В АПАРТАМЕНТГЕЙТ СА ЧИСТИ СПОРЕД КПКОНПИ

Комисията по антикорупция не откри никакви злоупотреби при апартаментите на властта, въпреки многобройните журналистически разследвания и недоволството на народа

0
1927
Ще използва ли Борисов апартаментгейт , за да започне обновление на партийния елит? 

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов по скандала „Апартаментгейт“.

Това става известно от решенията на комисията, публикувани на нейния сайт. Всички решения завършват със заключението, че не се установява конфликт на интереси. Най-дълго – 13 страници – е решението за заменените апартаменти на Цветан Цветанов, с които той си купува прословутото жилище със собствен асансьор в сграда на „Артекс“ в кв. „Изток“. Заключението е, че той не е упражнявал правомощия в служебно качество при сделката с имотите.

Проверката на КПКОНПИ започна след информация в медиите за купени под пазарните стойности имоти от хора във властта вследствие на предполагаема търговия с влияние.

Въпреки заключенията на КПКОНПИ Цветан Цветанов, Ваня Колева, Цецка Цачева и Красимир Първанов се разделиха с постовете си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here