Нещата, които трябва да знаем за тялото си

0
599
1. Сърби ли ви гърлото, почешете си ухото:
При натискане на нервите в ухото се генерира незабавен рефлекс в гърлото, който произвежда спазми и облекчава дискомфорта.
2. Aко имате запушен нос:
Натиснете небцето и горната част на носа си. Докоснете силно небцето с език и задръжте носа си с пръст под веждите. Това позволява на секретите да се задвижат и можете да дишате.
3. Когато имате киселинност спете на лявата страна:
Това позволява да се създаде ъгъл между стомаха и хранопровода, така че киселините да не могат да преминат в гърлото.
4. Когато ви заболи зъб разтруйте малко лед върху ръката си:
Трябва да прекарате парчето лед през зоната във формата на „v“, която се намира между палеца и показалеца от противоположната страна на дланта. Това намалява болката с 50%, тъй като този сектор е свързан с рецепторите за болка в лицето.
5. Когато се изгорите, натиснете раната с пръст:
След почистване на засегнатото място, натиснете ръката върху изгарянето, тъй като това му позволява да се върне към началната температура и предотвратява появата на мехури. (за малки изгаряния)
6. Когато бягате, дишайте, когато поставите левия си крак на земята: Това ще ви предпази от сърбеж в гърдите, тъй като ако дишате, когато поставите десния си крак надолу, причинявате натиск върху черния дроб.
7. Ако носът ви кърви, натиснете с пръст:
Ако се облегнете назад, можете да се задавите от кръвта си, така че е най-добре да стиснете с пръст страната на носа си, откъдето кървите.
8. За да контролирате сърдечния си ритъм, когато сте нервни:
Поставете палеца си в устата си и духайте, това ще помогне на сърцето ви да спре да бие толкова бързо от дъха ви.
9. За облекчаване на главоболие, когато пиете много студена вода:
Когато се пие нещо много замръзнало, небцето се охлажда и мозъкът го интерпретира. Ето защо трябва да поставите езика си върху небцето, така че да се върне към нормалната си температура.
10. Предотвратете липсата на видимост, когато сте пред компютъра:
Когато поставяте фокуса на очите си върху близък обект като компютър, очите ви се уморяват и отказват. За това затворете очи, свийте тялото и задръжте дъха си за миг. След това се отпуснете. Свещен лек.
11. Събудете спящите си ръце и крака, като движите главата си:
Когато една ръка или длан заспи, завъртете главата си от едната страна на другата и ще видите как усещането преминава за по-малко от 1 минута, тъй като горните крайници заспиват, поради натиск върху врата. Междувременно, ако е крак или ходило, просто походете за няколко секунди.
12. Лесен метод за задържане на дъха си под вода: Преди да се гмуркате, направете много бързи и силни вдишвания, за да изчезне кръвната киселина, тъй като това е, което причинява усещането за задушаване.
13. Запомняйте текстовете през нощта:
Всичко, което прочетете преди лягане, ще го запомните по-лесно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here