НЕ СМЕ ОВЦЕ! НИКОЙ ДА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НАРИЧА БЪЛГАРИТЕ ОВЦЕ!

0
2440
Син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе. Колаж: rodopi-info.com

ЗА МЕН Е ЧЕСТ...

Остарели понятия. Които всички знаем, но не осъзнаваме значението им. Днес не е модерно и яко да си българин. Масовото състояние е да се срамуват, че са българи. Неудобно им е да кажат РОДИНА, не искат да кажат и позабравената дума ТАТКОВИНА.

Всички критикуваме /включително и аз/ България, въпреки че изглежда немощна и паднала на земята. Но има едно НО….някои критикуват от презрение, а други – като майки любимото си дете, за което въпреки критиките биха убили дори.

ДА СИ БЪЛГАРИН, Е ЧЕСТ!

Родени сме в земя на войни и робство, на борба за свобода, на славна история и велики дела. Не може заради по-малко от век падение да загърбваме 1300 години история.

Виждам скептичните усмивки и пренебрежение на някои, които смятат „чужбината” за своя родина, за място, където да забравят, че са българи. Затова да припомним някои факти:

Великата империя – Великобритания. Избила милиони невинни хора в алчността си за пари и територии. Пращала малки деца на каторжен труд. Превърнали богатата Индия в колония, снабдяваща ги с пари за аристократичното им съществуване. По време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста! Най-смъртоносния глад, след „Бенгалския“ от 1770-те идва по времето на Уинстън Чърчил, през 1943г., когато от глад измират над 3 млн.души – заради алчността на англичаните. Станали „Велика сила” с насилие, убийства и кръв. Подкрепяща активно Османската империя в терора й срещу българите – гарван гарвану око не вади…Да се гордеят ли англичаните? Аз бих се срамувала!

САЩ – държава, на практика изградена от затворници и проститутки, и авантюристи. Избила индианците и ограбила богатствата им. Избиваща и досега невинни по целия свят.

Европа – горили вещици на кладите, избивали се взаимно, предавали се взаимно, предали и България в ръцете на османците – по времето на кръстоносния поход на Владислав Варненчик, Венеция предава християнството и сключва договор със султана. Продават вярата си заради печалбите си…

Ние сега не сме велики в мощта на държавата. Но и почти няма нещо, от което да се срамуваме в историята си. Борили сме се, оцелявали сме, винаги сме показвали, че пазим духа на прабългарите, които са дошли в Европа и са се изправили срещу една империя, за да имат земя, която да наричат своя, която да наричат Родина, да казват: Тук е България!

Много е лесно да презираш и да се подиграваш на родината си. Но тя не ни е длъжна, НИЕ СМЕ Й ДЛЪЖНИ! И НЕ ИЗПЪЛНИХМЕ ДЪЛГА СИ – ПОНЕ МОЕТО ПОКОЛЕНИЕ НЕ ГО ИЗПЪЛНИ!

ВЗЕХМЕ ПОГРЕШНИ РЕШЕНИЯ, ДОВЕРИХМЕ СЕ НА ПОГРЕШНИ ХОРА ПОРАДИ ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ НАИВНОСТ. ВИНОВНИ СМЕ ПРЕД ДЕЦАТА СИ И БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ. И ТРЯБВА ДА ПОПРАВИМ НАШАТА ГРЕШКА, ЗАЩОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НИ Е ДА ПРЕДАДЕМ БЪЛГАРИЯ НА ДЕЦАТА СИ – ТЯ Е ТЯХНА!

Затова и ще повторя – ЗА МЕН Е ЧЕСТ ДА СЪМ БЪЛГАРКА!

И ако някой трябва да се срамува, то това съм аз, защото мълчах, когато виждах лъжите на политиците на прехода, мълчах и ме беше страх, когато ликвидационните съвети на практика ликвидираха селското стопанство, мълчах, когато продаваха заводите за по 1 лева, мълчах, когато ограбваха България. Срамът е личен, не за България!

И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧИМ!

Бог да пази България и българите!

Елена Гунчева/Facebook

Ако тази статията Ви харесва, подкрепете ни във Facebook и я споделете с приятели!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here