НАПРЕЖЕНИЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ: РЕМОНТЪТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В С. МАРКОВО СЕЕ РАЗДОР

0
1129

Преписка за ремонт на покрива на читалището в с. Марково, внесена като извънредна точка, без да е минала  през ресорните комисии, съгласно правилника за дейността на ОбС, взриви атмосферата в залата на общинския съвет на община „Родопи“, където се провеждаше днешната сесия на местния парламент и предизвика оживени дискусии, предаде репортер на Родопи-инфо.

„Ей така тръгват слуховете!“ – промърмори тихо, сякаш на себе си, един от кметовете на останалите населени места в Общината.

Недоумението си относно отпускането на средствата, точно за ремонта на читалището в Марково, изразиха някои кметове на други населени места, които имаха претенции, че в техните села читалищата също имат нужда от ремонти и то много по-належащи отколкото в Марково.

Въпросът бе повдигнат и от общинската съветничка Мария Пашова от БОР, която искаше да знае, кое точно налага вкарването на тази точка като „извънредна“, защото, по думите й проблема с покрива на читалището и библиотеката в с. Марково не от вчера. Думите й срещнаха подкрепа и от други съветници, които на свой ред питаха, защо са тези ресорни комисии, след като председателят на Общинския съвет не намира за нужно да изпрати за разглеждане в тях точките от сесията, които ги касаят, за да дадат становище, каквито са и функциите им по правилник.

Въпросът „Защо точно в

с. Марково?“

висеше със страшна сила в прихлупената зала на ОбС – „Родопи“, но никой от присъстващите не го зададе, което меко казано е доста странно!? Принципът е, ако не попиташ, няма да получиш отговор! А мрънкането под носа никога не е било продуктивно.

Никой не попита и защо още първата година на първия мандат на кмета Михайлов за ремонт на покрива на читалището в с. Цалапица са планирани около 400 000.00 лв., които и до ден днешен не са реализирани, и изведнъж парите се оказват за ремонт в любимото село на кмета Михайлов, както говорят злите езици по коридорите на Общината.

Заседанието на общинския съвет завърши с неотговорени въпроси и съмнения. Дали ще се намерят отговори и ще се поставят правилните въпроси, остава да видим. Едно е сигурно: прозрачността и справедливостта в разпределението на средствата са критично важни за доверието в управлението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here