Най- възрастният жител на село Брестовица отпразнува 102 годишния си рожден ден

0
212

На 22 Февруари, д-р Радослав Костов, жител на село Брестовица, отбеляза 102- рия си рожден ден.

Повече от 40 години д-р Костов живее в Брестовица и е излекувал десетки съселяни. През годините прекарани в селото в негова страст се  е превърнало правенето на вино.

Доктор Димитров, както го познават пациентите му, е родом от град Пордим. Завършва гимназия в град Плевен след което влиза в казармата, много скоро обаче започва Втората световна война и е изпратен на фронта. Края на войната го заварва в Пирот, където оцелява след бомбардировка. След като се завръща в България има желанието да учи за лекар и макар без бащина подкрепа, и на цената на много лишения завършва образованието си, като през това време се раждат и двете му деца Емилия и Димитър. През живота си практикува в различни краища на България. През 80-те години съдбата го отвежда в село Брестовица, където негова страст става производството на домашно вино, наречено от неговите приятели „Докторов“.
село Брестовица
Избира Брестовица заради чистия въздух, близостта до планината и за да бъде близо до дъщеря си, която до ден днешен се грижи за него. Радва се на четирима правнуци. Столетникът ежедневно се разхожда около дома си, чете вестници и следи политиката в страната.
Споделя, че работата е това което го поддържа, разказа ни за лозите в двора си, от които през годините произвежда божествената напитка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here