НАЙ-СКЪПАТА СУПА В СВЕТА, ОТ ГОВЕЖДО МЕСО, СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ КРАВА

0
2814
Деликатесът се приготвя с помощта на 12 много скъпи съставки – четири от „небето“, четири от „земя“ и четири от „морето“

Най-скъпата супа от говеждо месо в света се предлага в китайския ресторант „Ниу Генгтян“ в Шицзячжуан, провинция Хъбей, на цена от 13 800 юана, което прави точно  2 014 долара.

Изключително скъпата „Haozhonghao Soup“ успя да взриви социалните мрежи в Китай със скоростта на вирусна зараза, след като снимка с менюто на ресторанта бе публикувана от възмутени клиенти.

Като се има предвид, че втората най-скъпа супа от говеждо месо с юфка, продавана от тайванския ресторант Niu Ba Ba, струва “само” 329 долара е лесно да се разбере защо тази 13 800 юана ($ 2,014) предизвикаха такъв небивал интерес.

И така, какво прави Haozhonghao Soup толкова скъпо ястие?

Трудно е да се каже, наистина. Местните медии посетиха заведението и зададоха на  мениджъра на ресторанта, същия въпрос, но не получиха кой знае каква информация, която да дава отговор на въпроса.

Човекът каза, че деликатесът се приготвя с помощта на 12 много скъпи съставки – четири от „небето“, четири от „земя“ и четири от „морето“ – но не навлезе в подробности за тях.

Освен това спомена, че са необходими 12 готвачи, за да приготвят супата и че трябва да се поръча месец предварително, така че всички необходими съставки да бъдат доставени.

Според мениджърът Ян „златната супа“ е била добавена в менюто на ресторанта преди шест месеца, а оттогава са били продадени едва четири купички и то на собствениците на заведението.

В отговор на обвиненията, че мами клиентите си, мениджърът заяви, че цената на съставките и на процеса на готвене е толкова висока, че той в действителност няма никаква печалба, продавайки супата.

Отначало повечето хора, видели снимката на менюто и цената от 13 800 юана сметнали, че това е шега или обикновена печатна грешка, но след като местните медии посетили ресторанта потвърдили, че цената е реална.

В светлината на тези разкрития, китайските зевзеци започнаха да се шегуват, че супата от говеждо с юфка е по-скъпа от крава.

Конкуренти обвиниха ръководството на заведението, че използва нереално скъпата цена трик за популяризиране на ресторанта. Някои дори уведомили Бюрото за ценообразуване на град Шицзячжуан за прекалената цена, но официални лица отговорили, че докато цената е ясно посочена на клиентите, няма нищо незаконно за него, така че бюрото няма право да намеси.

Така че, ако разполагате с 2000 долара за кулинарни изкушения, може да отскочите до  Шицзячжуан. Само не забравяйте, че най-скъпата супа трябва да се поръча един месец предварително, така че по-добре да планирате това приключение достатъчно отрано.

Ако тази статията Ви харесва, подкрепете ни във Facebook!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here