НАЙ-ДЪЛГИЯТ КРУИЗ ЩЕ ОБИКОЛИ СВЕТА ЗА 245 ДНИ

Целта на околосветското пътешествие е да запише нов рекорд на Гинес за най-дълъг непрекъснат круиз на пътници.

0
2099

Това е пътешествието на мечтите – или кошмарите, в зависимост от това колко сте склонни към морска болест. Норвежката компания Viking Cruises стартира своя „Ultimate World Cruise“ – 245-дневно луксозно пътуване, целящо да запише нов рекорд на Гинес за най-дълъг непрекъснат круиз на пътници.

Корабът Viking Sun/Слънцето на викингите/ с 930 пасажери отплава от лондонското пристанище Гринуич на 31 август. Обикаляйки земното кълбо,

той ще посети шест континента, 51 държави и 111 пристанища по пътя си.

Осеммесечното пътуване, което ще завърши в Лондон, включва спирки в Скандинавия, Карибите и дестинации в цяла Южна Америка. След това корабът ще продължи към островите в Южния Тихи океан, следван от Австралия и Азия, преди да се върне в Средиземноморието и Европа.

По пътя си пасажерите ще пренощуват в 23 града, разказва CNN.

Цената за това удоволствие?

За да резервирате по-обикновена стая за цялото приключение, пък ще ви трябват най-малко 74 964 евро, което включва самолетен билет в бизнес класа, храна и безплатна екскурзия във всяко пристанище.

Построен през 2017 г., Viking Sun е с дължина 745 фута и предлага 10 изискани места за хранене, включително няколко опции за специалитети и алфреско.

Маршрутът, който обхваща 53 страни, разположени на шест континента, включва проучване на най-вълнуващите пейзажи в света – от Големия бариерен риф до тропическите гори на Амазонка, както и посещения на архитектурни чудеса, като Мачу Пикчу в Перу и Ангкор Ват в Камбоджа. На резервиралите скъпарският Owner’s Suite пътници се предлага безплатна обиколка на брега с личен автомобил и шофьор в пристанищен град по ваш избор. Предлаганите услуги включват и достъп зад кулисите на Met Opera в Ню Йорк и Hollywood Studios във Флорида и изучаване на танго в Буенос Айрес.

Но това при положение че успеете да се откъснете от забавленията, предлагани на борда на кораба.

Всички гости могат да поплуват в инфинити басейна, да се възползват от разкошния спа център с термален апартамент и снежна пещера, да се включат в занятия по йога и готварство, да отидат в театъра или да слушат джаз в баровете, както и да се любуват на оригинални произведения на изкуството, включително картини на Едвард Мунк.

Ако останете на борда 245 дни, ще опитате 245 различни менюта.

„Имаме различно меню за всеки ден и някои изненади“, казва Антъни Маубусин, кулинарен директор на Viking Cruises. Общо осемте места за хранене на кораба и трите бара имат на разположение 10 000 бутилки шампанско и 90 000 бутилки вино за всяко пътуване, както и 72 574 кг риба и морски дарове, 900 000 яйца и 4 535 кг първокачествени пържоли.

Описвано като “круиз за мислещи хора”, пътуването ще предлага изпълнения на класически оркестър, литературни четения и лекции по история и музика, както и класове по готварство. Пътешествието предлага също и възможност туристите да се потопят в спецификата и атмосферата на всяко посещавано от кораба място.

Пътниците на борда на кораба ще се върнат от този круиз значително по-богати на знанията, защото, докато плават, програмите за изкуство и история ще хвърлят светлина върху архитектурата и музиката, геополитиката и дивата природа на света.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here