НАГРАДЕНИ ДАРИТЕЛИ В ОБЩА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ

Дарителите заедно с фондация "Сан Марко" ще проведат акция „Светъл Великден“ за хората от дома за възрастни с физически увреждания в Пловдив

0
3062
Председателката на фондация "Сан Марко М" с част от наградените дарители

Видни пловдивски бизнесмени, носители на отличието  „Приз за благородство” на фондация „Сан Марко М” се събраха за обща благотворителна акция по случай великденските празници.

Това са общинският съветник, бизнесмен и филантроп Георги Цанков, инж. Иван Вичков – собственик на строителни хипермаркети „Рила“, Оваким Хорикян – собственик на „Ови и Сари“, адв. Стоян Донков и Борис Калибацев – „Филикон“АД.

Фондация „Сан Марко М” от четири години насам, всяка година, връчва своите отличия на изявени пловдивски дарители, за които спомоществователството и милосърдието е съдба, а не просто акт на показност и демонстрация на възможности.

Тази година, с решение на управителния съвет на фондацията и съгласието на дарителите ще бъде проведена акцията „Светъл Великден“, в дома за възрастни с физически увреждания (ДВФУ)  “Хаджи Гьока Павлов”, в Пловдив.

Бизнесмените, които ще участват в акцията, ще дарят лични средства и продукти, с които от Фондация „Сан Марко М” ще направят великденските празници на хората от дома незабравимо преживяване, което ще им напомни, че нито са забравени, нито са изоставени и отхвърлени от обществото, въпреки тежкото им състояние.

Председателката на фондация „Сан Марко М“ Меги Трайкова сподели, че като част от инициативата „Светъл Великден“ за хората от дома за възрастни с физически увреждания ще бъде извършен интериорен ремонт на бунгалата, в които те живеят. Интериорът ще бъде освежен с нови бои и материали, а пространството около къщичките ще претърпи промяна, след като бъде обновено. Така благодарение на дарителите възрастните хора ще обитават среда приятна за живот и почивка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here