НАД ПОЛОВИН БРИТАНЦИТЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е ВАГИНАТА

Ново проучване на YouGov показа, че 52% от британците се затрудняват да идентифицират вагината - включително жените

0
2812
Повече от половината британци не знаят къде е вагината

Едно доста притеснително ново проучване показа, че около половината от британците не знаят къде е вагината на жената, а тревогата идва от факта, че това се отнася не само до мъжете.

Проучването на YouGov е проведено сред 2 010 участници, които е трябвало да направят диаграма на женските гениталии.

Тревожен е фактът, че половината от респондентите се борят да идентифицират влагалището (52%), уретрата (58%) или срамните устни (47%).

Макар че вероятно очаквате слабите познавачи на женското тяло да са главно мъже, резултатите показват, че почти

половината от жените (45%) неправилно са обозначили вагината.

Единствената част от женските гениталии, която по-голямата част от участниците са отбелязали правилно е бил клиторът.

Като част от проучването, жените участници били запитани и за тяхното разбиране за собствените си тела, и отново, резултатите показват обезпокоителна липса на знания.

46% от дамите на са били наясно, че не трябва да мият вътрешността на вагината си, а една трета от запитаните са отговорили, че трябва да мият ежедневно вагината си.

Такова незнание е доста притеснително поради факта, че вагината е самопочистваща се и миенето може да увреди естествения баланс на бактериите, което пък води до инфекции.

Констатациите идват скоро след обявяването, че сексуалното образование ще стане задължително за учениците от септември 2020 г.

Поръчителите на изследването се надяват, че това ще осигури по-добро разбиране както на женската, така и на мъжката анатомия сред британската общественост.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here