Над 110 глобени при спецакция на полицията в Пловдивско, арестуваха издирван престъпник

0
272

По разпореждане на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ на територията на Пловдив и областта се проведе мащабна специализирана операция по линия на пътната безопасност. Засиленият контрол се осъществи за времето от 20 ч. в петък до 2 ч. днес с участие на екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора. Акцентира се върху недопускане на рисково поведение на пътя от страна на водачите, неправоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и каски, техническа изправност на автомобилите, обявени за издирване лица и МПС.

В обхвата на проверките – на обособени стационарни точки и по метода на линейния контрол, са влезли общо 368 МПС и 275 лица. За констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 16 акта и 75 глоби с фиш. Връчени са и 19 електронни фишове /серия „К“/на обща стойност 2700 лева.

С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 182 водачи, а един – за наркотични вещества.

В хода на операцията е установен гражданин, обявен за издрване, на когото е връчена призовка за явяване в подразделение на МВР.

/www.pbnovini.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here