НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ В БЪЛГАРИЯ ИЗБРА СВОЕТО РЪКОВОДСТВО

0
425

Атанас Телчаров бе избран за заместник-председател на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на Общински съвети в Република България. Телчаров е председател на общински съвет гр.Садово.Председателят на Общински съвет гр.Пловдив Александър Държиков е избран за член на УС.
Двамата ще представляват област Пловдив в управляващия орган на асоциацията. Изборът стана по време на Общото събрание, което се проведе вчера в парк хотел „Санкт Петербург” –гр. Пловдив с участието на председатели на Общински съвети от цялата страна.

За председател на УС бе избран Венцислав Спиридонов – председател на Общински съвет гр.Велико Търново, а Контролният съвет ще се оглавява от Николай Димитров – председател на Общински съвет гр. Казанлък.
Гости на Общото събрание бяха Емил Христов – заместник-председател на Народното събрание, Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив и др.
Инж. Държиков сподели, че избирането му за член на управителния съвет е чест и отговорност, но той е сигурен,че дългогодишният му административен опит ще е от помощ в работата му за асоцициацията. Кметът на град Пловдив Здравко Димитров бе сред гостите на форума и поздрави над 100-те председатели на Общински съвети, които бяха дошли на него.
По време на форума ръководството на Асоциацията представи отчет за свършеното през 2019г. Общото събрание разгледа и прие бюджета за 2020г., а така също и програмата през настоящата година, която акцентира върху законодателството касаещо местното самоуправление, така също повишаване на административния капацитет.
Председателите на Общински съвети си дават поредна среща в Пловдив, като самата Асоциация също е учредена в града през 2004г. Тогава 51 председатели на Общински съвети полагат началото на Националната асоциация на председателите на Общински съвети, която 16 години по-късно вече наброява близо 200 членове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here