НА 6 СЕПТЕМВРИ РАЗГЛЕЖДАМЕ ВСИЧКИ МУЗЕИ В ПЛОВДИВ БЕЗПЛАТНО

0
1958

Всички музеи и знакови туристически места в града ще работят с вход свободен в деня на празника на Пловдив – Денят на Съединението на България. 

Историческият музей ще отвори врати безплатно за посетители в две свои сгради – тази за Съединението на едноименния площад и експозицията за възраждането ни в Стария град.

Археологическият музей ще пуска свободно гости до 15:30 часа. В него тече експозицията „Преоткритият свят на Стара Европа”. В нея са пет уникални златни съкровища, сред които Панагюрското, Вълчитрънското и Дъбенското.

Природонаучният музей ще бъде отворен през целия ден, като акцент в експозицията му са аквариумите с редки риби на приземния му етаж.

Пет обекта от Градската художествена галерия ще са отворени за гости.

Това са: новата галерия „Капана”, изложбената зала на ул. „Гладстон”, временната експозиция на Главната, Иконната галерия в Стария град и къщата за мексиканско изкуство.

Всеки може да посети свободно и култовите обекти от ОИ „Старинен Пловдив” – Античен театър и Римски стадион. Галерията „Златю Бояджиев” също отворя врати за посетители. Малката базилика ще работи безплатно през целия ден.

С вход свободен ще работят „Хиндлиян”, Балабановата къща и „Стамболян”.

Перлата на Стария град – Етнографският музей няма да е изключение. Пловдивчани могат да видят в него картините от „Мелнишки цикъл” на Златю Бояджиев, които са предоставени от РИМ „Благоевград”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here