На 1 ноември в читалня „Спирката“ в центъра на Дедево ще е двойно празнично

0
131
hdsr
Читалище „Даскал Димо 2022“ ще отпразнува Деня на народните будители, като почете своя патрон. Даскал Димо– възрожденецът от Дедево, легенда в Родопския край, който е бил просветител, книжовник, духовник, бунтовник и политик.
На 1-ви ноември читалището в Дедево ще отпразнува и 70-годишнината на писателя Панчо Панчев. Връзката му с Дедево има своята дълга история. От нея и от таланта на Панчо Панчев се раждат и 3-те му книги.
Авторът на трите книги „Играта продължава“, „Съпреживяното“ и „Житейски мъдрости“ Панчо Панчев ще черпи с мъдрости на 1 ноември в 12 часа в читалня „Спирката“.

„Панчо Панчев разказва увлекателно, достоверността на историите в разказите му е сред ценните им качества. Той е писател, който дълбоко чувства мощта на народната душа, която  е дълбока, красива и нежна. Връзката с нея ни е много необходима днес. Необходима на нас, които изгубихме в големия град духовните си ценности, традиции, загубихме духовното си здраве. Ако уловим тази тънка, но здрава нишка, ние неизменно ще стигнем до магията на себепознанието“ – твърди за автора поетесата Елена Диварова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here