Момата Барби в народна носия, която популяризира българските обичаи

0
252

Тя е красива, с платиненоруса дълга коса, със сини очи, има тяло с манекенски размери. Един от най-разпознаваемите български инфлуенсъри в социалните мрежи, който обаче не рекламира естетически процедури, диети или пък скъпи дестинации, нито пък е облечена в бляскави рокли. Основната ѝ цел е да популяризира българските обичаи и да дава мнение по наболели актуални въпроси, облечена в носия с красиви шевици. Това е Момата Барби, създадена от Диана Петрова.

„Идеята се роди преди две години, по време на първия локдаун, тогава живеех в Антверпен. Момата Барби е рожба на скуката по време на пандемията и на носталгията по България. Обичам да шия, да плета, да работя с глина и пластелин, така че идеята ме погълна. Носията на Момата е импровизация, използвах стари дрехи и калъфки на възглавници“ – разказа Диана Петрова

Момата Барби вече има над 8200 последователи в Инстаграм. Тя популяризира български обичаи като Тодоровден, а на Богоявление разчупва стереотипите и вади кръста. Тя е модерна жена, която е ваксинирана и носи маска, гласува на избори и ходи на протести.

Ако успее да намери средства, Диана Петрова, която е завършила кинорежисура, ще направи филм за Момата Барби.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here