Младо семейство от Крумово приготвя торти за самотни и нуждаещи се хора

0
207

В пловдивското село Крумово възрастни жители и хора в неравностойно положение се радват на внимание и грижа в най-специалния за тях ден. Благодарение на младо семейство, рожденици получават като изненада в дома си ръчно приготвена торта. Социалната кауза е подкрепена от местното кметство, откъдето са направили списък на хората, за които се изработват празничните сладки изкушения.

Валери Запрянов и Петя Иванова от село Крумово се занимават с производство на торти и сладкиши. Още в началото на дейността си семейството искало да радва и другите с труда си.

“Тъжно и тежко ми става, като видя хора без възможности да не могат да си позволят и парче торта и ей така си го решихме“, разказа Валери Запрянов.

Помолили кмета да носи тортите, за да не се чувстват хората притеснени от неочакваната помощ. Сред първите изненадани от жеста е 70-годишният Петър Грозев.

„Много е важно за такива като мен. Значи аз съм на 70 години, бързо ги направих, обаче направо, направо ме разтопи“, каза той.

Петя и Валери не познават хората, за които правят торти. Преди дни подарък от тях на рождения си ден получила и 82-годишната Стоянка Краева.

Благодаря на тези млади хора, които са решили да ме изненадат, за един възрастен човек най-важно е грижата, просто вниманието“, каза Стоянка Краева.

Млади хора в неравностойно положение също ще получат торта на рождените си дни

Каузите в помощ на жителите не са изключение в Крумово. В края на всяка година в местното читалище събират хранителни продукти, които също даряват на нуждаещите се.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here