МЛАДИТЕ ХОРА ОТ СЕЛО МАРКОВО ЩЕ СЕ РАДВАТ НА ОБНОВЕН КЛУБ

0
988

На обновен младежки клуб ще се радват децата и младите хора на село Марково. Община „Родопи” насочи финансов ресурс от близо 24 хиляди лева за ремонт на сградата.Началото на строителните дейности провери кмета на село Марково Десислава Терзиева заедно с кмета на общината Павел Михайлов.

Пред двамата управителят на фирмата- изпълнител „Строй-авто” Светлозар Вълков обясни, че предстои демонтаж на хидроизолацията и изрязване на компрометираните пластове на покривното пространство.Проблемът с течащия покрив на сградата е от години и е особено рисков за срутване на тавана или късо на електро инсталацията. Ремонтът предвижда полагане на битумна мембрана върху покривната конструкция, пребоядисване на вътрешните стени и освежаване на външната площадка. Обновяването трябва да приключи до края на месеца.

„Грижата за младите хора е част от политиката, която водя аз и моят екип за промяна на община „Родопи” . На територията на общината има само два младежки клуба – в селата Марково и Ягодово. Затова сме длъжни да осигурим добри условия за децата. Целта на тези пространства е е младите хора да имат пространство, в което да се срещат, да общуват и да обменят идеи”, коментира кметът Павел Михайлов. След ремонта младежкият клуб ще предлага различни занимания за децата и младите хора, според възрастта им и техните интереси. Ще бъде оформена и интернет зала, а компютрите, които ще бъдат 8 на брой, кметство Марково ще получи като дарение.  Ще бъде променено и работното време на клуба, като той вече ще бъде отворен и в събота.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here