Мече обикаля улиците на девинското село Михалково /ВИДЕО/

0
491

От няколко седмици мече обикаля девинското село Михалково. Животното се разхожда през светлата част на денонощието по улиците на населеното място. Появата му е изплашила хората, които са го видели.

Видео от една от разходките му се появи в социалните мрежи. Местен жител е заснел видео, в което се вижда мечето да тича по пътя на селото, като се опитва да влезе през затворена врата на търговски обект. В близост минават автомобили и кучета.

Кметът на Михалково Дамян Ганев заяви в ефира на предаването „Здравей България”, че случаят има предистория. Мечето се появявало няколко пъти в селото, както и около минералния извор наблизо. Той обясни, че животното не е само. В района има още четири мечки-майки с три мечета, които към момента не са нападали хора.

„Безпокойството ни е че, това е мечка, тя търси храна и когато не намери такава ще започне да напада кошери и животни”, каза кметът на Михалково.

Ганев добави, че за случая са сигнализирали РИОСВ-Смолян, както и горското стопанство в района. Гражданите очакват адекватни мерки. Според него разселването е най-доброто решение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here