Мъж остана без дом, след като пожар унищожи голяма част от жилището му в Брестовица

Със съдействието на доброволци от селото вече е осигурен фургон, който ще бъде поставен още днес за временното му настаняване.

0
186
Тази нощ в Брестовица е избухнал пожар, заради който е изгоряла почти цялата къща на Мишо Гълъбов. За щастие той се е спасил, но остава без дом, дрехи и документи.
Сигналът е подаден към 5:15 часа на телефон 112. На място са изпратени два екипа на пожарната служба в Стамболийски. Около 2 часа огнеборците са гасили пламъците в разгорялата се постройка. Oгънят е унищожил около 100 квадратни метра покривна конструкция и почти цялата жилищна сграда.
Доброволци от селото и Кметство Брестовица веднага инициират кампании в негова помощ.
Благодарение на кампанията на Никола Стоянов вече са събрани и предоставени дрехи, спални комплекти, одеяла и стоки от първа необходимост. Осигурен е и фургон, който ще бъде поставен още днес за временното му настаняване.
В помощ на Мишо Гълъбов кметство Брестовица инициира доброволческа кампания за набиране на строителни материали, за да бъде направен ремонт на запазената част от къщата.
Кметство Брестовица ще съдейства чрез дирекция социално подпомагане „Родопи“ за набавяне на документи и осигуряване на средства през социалната комисия на ОБС „Родопи“.
Желаещите да се включат, могат да го направят, като се свържат с кметство Брестовица.
Нека всички подадем ръка на Мишо в този труден момент за него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here