МЪЖ ОЦЕЛЯ 13 ДНИ В ПУСТИНЯТА КАТО ИЗЯДЕ ДВЕ ОТ ЧЕТИРИТЕ СИ СЪПРУГИ

1
3065

Мъж от Саудитска Арабия и две, от неговите четири, съпруги чудодейно оцеляха след трагична катастрофа, която ги остави в огъня на саудитската пустиня в продължение на 13 дни, съобщава вестник „Рияд“.

41-годишният Мустафа Али Хамад и четирите му съпруги пътували за семейно празненство близо до Аш Шалфа, когато претърпяват катастрофа по време на пясъчна буря. Вследствие на ударът автомобилът им се обръща, а една от съпругите умира на място.

В продължение на три дни семейството е в пустинята под парещите лъчи на изгарящото слънце, почти без вода и храна, докато Хамад решава да изпрати две от съпругите си в търсене на помощ, самият той не можел да го направи заради здравословното си състояние.

Двете жени обикаляли пустинята в продължение на десет дни преди да намерят помощ в малко селце.

Когато откриват Мустафа Али Хамад спасителите били шокирани да открият само живия съпруг и труповете на мъртвите му две други съпруги, от които той се бе хранил за да оцелее докато чакал да бъде открит.

Хамад разказва пред на журналистите, че по време на 13-дневното си изпитание не е имал друг избор, освен да се храни с телата на починаллата си съпруга, която е загинала по време на автомобилната катастрофа. Останалата с него съпруга обаче отказа да направи това и умира три дни по-късно. 

„Страхувам се, че Аллах ще ме осъди за това, което съм направил, но всичките ми съпруги са благочестиви мюсюлманки и затова вярвах, че плътта на труповете им е халал (законна или допустима)“, оплака се той по време на интервюто.

Хамад също така изразява опасение, че властите най-вероятно ще го накажат за действията му, но той е положил вярата си в ръцете на Аллах и е готов да се изправи срещу всяка присъда, която може да получи.

Въпреки че, според ислямските закони не е позволено да се убива човек със специфичното намерение да бъде изяден, повечето мюсюлмански учени са съгласни с канибализма, но само при специални обстоятелства.

 „Не е правилно да се яде човешка плът, освен ако човек не се увери, че този акт го спасява от глад до смърт“, пише ибн ал-Араби, мюсюлмански учен от 12-ти век.

„Също така не е позволено да се извършват сексуални действия с тялото на мъртъв човек, освен ако това не е тялото на неверник“, коментира Ибн Ал-Араби във фундаменталния си труд  „Доктрина за съвършения човек“.

В момента Хамад е подложен на интензивно медицинско лечение, тъй като лекарите се опасяват, че наднорменото му тегло и диабетът може да са оказали огромно напрежение върху сърцето и жизнените органи.

Лекарите с потрес са установили, че по време на мъчителното си 13-дневно изпитание Хамад не само не е загубил абсолютно никаква част от теглото си, но дори е наддал с четири килограма.

1 КОМЕНТАР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here